Слави Трифонов внесе 673 481 подписи за референдум

673 481 подписа на българи в подкрепа на референдума на Слави Трифонов вече са в Народното събрание. „Този референдум ще се състои”, каза Трифонов.  „Държавата трябва да се съобрази с тези мечти и съдби”, допълни Слави Трифонов.

Той напомни и законодателството, като посочи, че за задължително иницииране на референдум от страна на парламента са необходими 400 хиляди валидни подписа. „По смисъла на Конституцията и на Закона за пряката демокрация тези въпроси трябва да бъдат проведени като референдум и народът да каже дали ги одобрява или не”, напомни Трифонов. Той уточни, че политиците нямат никаква дума в момента.

Шоуменът показа, че не се притеснява от проверката на ГРАО за валидността на подписите, като отново посочи: „Това са 673 481 подписа на 673 481 личности”.

„Кой да влиза в политиката?”, бе отговорът на Слави Трифонов на въпрос дали влиза с този си ход в политиката. „Това, което правя в телевизионното предаване, също е политика”, изтъкна Трифонов и попита: „Очаквате дали ще се кандидатирам за президент или министър-председател”.

Въпросите заради които  българските граждани са поискали референдума са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен пътпри произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.