Слави Трифонов ще обжалва пред съда резултатите от референдума

Екипът на Слави Трифонов ще обжалва пред съда обявения от Централната избирателна комисия (ЦИК) окончателен резултат от референдума.

Това съобщи Трифонов пред bTV. По закон данните от резултата може да се обжалват в 7-дневен срок.

“В случая смятам, че точно Централната избирателна комисия, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Висшия административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно”, каза Трифонов.

Той допълни, че няма доверие и на парламента с партиите в него, като подчерта, че трите въпроса трябва да бъдат приети, както е изразил волята си суверенът.

“Тук за някакви гласове да говорим, за политически дивиденти, които искат да извлекат партиите – това е толкова прозрачно и за съжаление е толкова неприятно, направо е гнусно. Не мога да го коментирам по друг начин, освен по този, който издават волята си три милиона и половина българи. Тези три точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората”, каза Слави Трифонов.

Нека политиците да не забравят кой им е началник, подчерта той.

Според окончателните резултати, обявени вчера от ЦИК, малко над 12 000 гласа не стигат на референдума, за да стане задължителен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.