Слави Трифонов няма да се кандидатира за президент

Слави Трифонов няма да се кандидатира за президент. Това обяви самият той в интервю пред bTV. Така Трифонов сложи край на продължаващите месеци спекулации, че инициираният от шоуто му референдум ще е само стъпка към влизането му в битката за поста на държавния глава.

Той отказа да коментира съдържанието на въпросите в допитването, като заяви, че в случая важното е хората да бъдат питани, а собствената му позиция ще стане ясна в деня на гласуването.

На 12 май парламентът прие да се проведе допитването. Две седмици по-късно президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд заради три от въпросите – да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите, и референдумите, броят на народните представители да бъде намален на 120 и директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управление да се избират мажоритарно.
Бившият конституционен съдия Димитър Гочев изрази мнение пред Дарик, че по въпроса дали броят на народните избраници да се намали наполовина се изисква свикване на Велико народно събрание, а питането, касаещо полицейските шефове, също е спорно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.