Слави събра 70 хиляди на концерт в подкрепа на референдума

Близо 70 хиляди души са посетили концерта на Слави Трифонов в подкрепа на референдума, който неговото Шоу инициира. Забележителното е, че тези хора не са организирани от партии, а дойдоха доброволно да чуят Трифонов и неговите колеги. На сцената шоуменът даде заявка, че не е чалгар, а политик.

Близо 1000 души екип – германци, българи и руснаци, – бяха подготвили невероятна сцена и озвучение, каквито си позволяват най-големите групи в света. Такъв ентусиазъм не съм виждал, а съм участвал в подготовката на над 80 концерта, каза пред Фрог нюз германският инженер Дитер Дигермаер.

“Не съм Слави от телевизора, а Станислав Трифонов от Плевен, български гражданин и никога не съм вярвал, че ще се чувствам толкова силен. Вие ме правите такъв. Вие сте суверенът – френска дума. Хора, който представляват суверенитета. Вие сте на власт. Тия в парламента са ваши служители и тая вечер ще го разберат болезнено”. С тези думи  Трифонов откри митинг-концерта на “Орлов мост”. След което изпя “Няма такава държава” и извика: “Няма такава държава, но има такъв народ”.

Сценаристът му Иво Сиромахов също говори. Свободата не е даденост, каза той: “Да я защитим. Защото свободният човек е непобедим”.

“Цариградско шосе” се изпълни с хора до алея “Яворов”, съобщи снощи  бТВ. Концертът се проведе на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”. Сцената е разположена веднага след „Орлов мост“, с лице към някогашния хотел „Плиска“.

Голяма част от центъра на София беше блокирана и затрудни движението през целия ден. Концертът се провежда при засилени мерки за сигурност. По протежението на “Цариградско шосе” бяха осигурени четири евакуационни пункта.

Хора от цялата страна бяха дошли с автобуси и влакове за концерта. Най-голяма беше агитката от Плевен. Тя скандираше и пееше през цялото време, а повечето градски на Слави развяваха и родния трибагреник.

Периодично се чуваха и политически скандирания, призоваващи към смяна на статуквото и премахване “режима на Шиши” и “диктатурата на прокуратурата”. “Много сме – силни сме” – скандираха под дъжда хиляди.  Концертът завърши с  “Моя страна, моя България”, изпята от Крисия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.