Славчо Босилков: Няма начин Сертов да не е бил зависим от службите

Няма начин изчезналият бивш шеф на ДАНС и БОРКОР Петко Сертов да не е изпаднал в зависимости при такава професия. Това коментира в студиото на ТВ7 бившият главен секретар на МВР ген. Славчо Босилков. Според него трябва да се търси връзка в две насоки – работата на Петко Сертов в сферата на специалните служби и тази в сферата на консултантската му дейност.

Понякога се изпада в зависимости без самият служител да е наясно с това, изтъкна Босилков.

Главният редактор на сайта “Афера” Веселина Томова коментира каква е връзката между Петко Сертов и загиналия в катастрофа преди 40 дни Александър Сурталов, който е бивш агент на Първо главно разузнаване. Двамата са имали са неразривно приятелство от години, били са много близки. Сурталов е известен “варненската връзка” на Петко Сертов.

Те са поддържали ежедневна връзка и, освен добро приятелство, са имали добри контакти на информационно ниво, категорична е Томова.

Още една интересна подробност е, че 26-годишната Теодора Кондова, чиято кола е използвал Сертов, е племенница на Сурталов.

Според мен Петко Сертов е имал много важна среща и не е искал да бъде проследен. Затова е оставил телефоните си вкъщи, допълни Веселина Томова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.