Слатински: Предстои коалиция ПРАГ, сбогом на илюзиите!

Бъдещата управленска коалиция ще се нарича ПРАГ, пише на страницата си във Фейсбук проф. Николай Слатински. И допълва, че това ще е и прагът, през който Реформаторите ще минат, само ако оставят принципите си от външната му страна.

Ето и целият лаконичен коментар на професора със задължителното – заради него самия – уточнение, че това е личното му мнение, с което не ангажира никого.

„Вчера приех като шега дочутото название на новата управляваща коалиция, но днес се убеждавам, че тя наистина ще бъде – явно или неявно, гласно или негласно, формално или неформално – точно такава:
ПРАГ
(патриоти, реформатори, абв-ейци, герб-алии).

Понеже другите ми са ясни, то какво ми остава да си мисля: че реформаторите ще трябва да оставят принципити си пред ПРАГа на безпринципната коалиция и да скочат в нея с главите надолу – така, както на повечето от тях ужасно, ама адски ужасно им се иска. А онова, което доскоро и предизборно те говориха, твърдяха и обещаваха, наистина е било трик. Най-простовато откровеният от тях ни го каза още в първия следизборен миг – за да няма илюзии. Проблем на ималите илюзии е, че са ги имали…“, завършва Николай Слатински.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.