Слатински: Що за управници са оправдаващите се с безпаричие?

“Имам едно принципно несъгласие с всеки премиер, който се оправдава по този елементарен, сълзлив начин”, пише Николай Слатински на страницата си във “Фейсбук”, като коментар на интервю на служебния премиер Близнашки, който казва: “Истината е проста – няма пари”.

Ето и целият коментар на проф. Слатински:

Аз съм наясно с истинското положение на нещата. И знам, че лично аз не мога да променя ситуацията. Затова вече близо 10 години отказвам всякакви предложения за постове – като министър, зам.-министър, председател на агенция, депутат и т.н. Управлението на България не е дейност по насищане на валенции, избиване на комплекси и упражнение върху гърба на народа.
Ето защо психологически не понасям, когато някой е изровил, изкопал, изръчкал, издрапал пътя до това – да се добере, докопа, довреди до даден много висок пост, а след това да започне да се оправдава с лошотията на предните, с международното положение, гришата и кишата, с липсата на пари!
Ами нали никой не те е накарал насила и със сила да заемеш високия пост! Или не си знаел как стоят нещата? Сякаш днес, при прозрачността, даже разградеността на институциите има нещо, което да не се знае!? Та предходните и бъдещите управляващи заедно и поотделно проглушиха страната и народа с вопли за реалното положение?!
Гадничко ми е висши държавни управници да хленчат колко им е трудно да са на власт, след като са си счупили краката от бързане към властта.
С препълнен бюджет, с идеална външна ситуация, с просперираща икономика, с милиарди от ЕС и постоянно изстискване и издояване на данъкоплатците и баба знае! Но виж – с политическо мъжество, държавническа воля, управленска смелост и мениджърска визия е далеч по-трудно.
Ето защо при тези наводнения се убедихме, че можем и без правителство, както и че вътрешният министър изглежда не знае какъв закон за защита при бедствия имаме и какъв закон за управление при криза нямаме…

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.