Скинари биха семейство, което се връща от църква

Скинари нападнаха семейство – баща и двамата му сина в автобус 88 и предизвикаха напражение в кв. “Дружба”. „ Около 8 ч вечерта в събота в рейс №88 се качиха пет момчета в тъмни дрехи, някои с качулки и бръснати глави. Чухме, че се карат с трима цигани. После се сбиха“, разказа очевидец пред „Труд“. Заради инцидента, който станал в движение по булевард „Колумб”, шофьорът ударил спирачки и спрял пред блок 114 в столичния квартал “Дружба”. Побоят продължил и на спирката под моста за летището.  Пострадалите са близнаци на 17 г. и баща им, а извършителите по описание са членове на движението „Синдхедс“, казаха от МВР. Семейството си идвало от църква.

Младежите размахали боксове и палки, а след боя избягали. Пристигналият полицейски екип не ги заварил.  Ранените бяха прегледани в “Пирогов”. Момчетата бяха освободени, а баща им задържан за 3 дни лечение. Вчера сутринта пред блока, в който живеят, се събраха около 100 роми. Повиканата жандармерия предотврати нови размирици. Двете момчета заявиха, че преди да слязат, момчетата извадиха палки и почнаха да ни бият. “Дори не сме си говорили с тях. Тръгнахме да слизаме и те почнаха да ни бият и ритат, баща ни гледаше да ни спаси и него го биха повече“, обясниха близнаците.

„Не съм спала цяла нощ, притеснявам се за децата и мъжа ми. На спирката заварих сина ми в безсъзнание на тревата. Шок!”, заяви Емилия, майката на близнаците. „Мъжът ми е роден в квартала, аз живея тук в мир с комшии 28 години, не сме пришълци”, разказа тя.

Според вътрешния министър Румяна Бъчварова това е пример как се пораждат тези конфликти.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.