Скандал в Турция със СРС-видео на разговор между Ердоган и сина му

В Турция избухна нов скандал във връзка с телефонните подслушвания. В интернет пространството бе пуснат видеозапис от разговор на премиера Реджеп Тайип Ердоган със сина му Билял. Става дума за укриване на крупни суми от членове на семейството на премиера във връзка с антикорупционното разследване, започнало на 17-и декември миналата година, съобщи БНР. Според пресслужбата на Ердоган този видеозапис е монтаж, компромат и в никакъв случай не отговаря на истината.

След скандалния видеозапис основната опозиционна сила, Народнорепубликанската партия, се събра спешно на заседание, а заместник-председателят и говорител Халук Коч призова премиера незабавно да подаде оставка.

Около 7 хиляди души в Турция са били подслушвани през последните 3 години, включително премиера, ръководителя на турското контраразузнаване, известни журналисти и бизнесмени, твърдят медиите в южната ни съседка. Турският прокурор Адем Йозджан обаче опроверга твърденията, че 7 хиляди души са били подслушвани. В същото време Висшият съвет на съдиите и прокурорите обяви, че ще разгледа твърденията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.