Системата за пръстови отпечатъци се срина

Системата за пръстови отпечатъци се срина

Новата система – с пръстов отпечатък – за прием в болници е блокирала. След въвеждането на системата, официално наричаща се пръстов идентификатор, не само че имаше сериозни опашки, но и на третия ден от пускането си тя спря работа.

Приемът се осъществява по стария ред срещу лична карта.  От Здравната каса заявяват, че в момента се извършва архивиране на данните на болниците и че до края на деня пациентите ще се приемат така.

Причината е, че в логовете на сървърите, които поддържат платформата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена, съобщиха за Дарик от Националната здравноосигурителна каса.

ази нощ системата е сигнализирала, че е препълнена и екип от фирмата, която я поддържа, e започнал да работи по отстраняването на проблема.

Припомняме, от 1 ноември изискването за болниците е приемът да се осъществява, че индивидуално генериране на код от пръстов отпечатък.

Системата бе въведена като по-добър и сигурен начин за контрол от страна на НЗОК на парите, които се превеждат на болниците за лечение. От НЗОК обясняваха в продължение на месеци, че системата всъщност дава възможност на гражданите да упражняват контрол над средствата, предназначени за лечението им.

Новата система задължаваше болниците да закупят според нуждите си брой апарати и съответно да наемат или да обучат персонал. В продължение на два месеца системата бе тестувана.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.