Синдикати и бизнес предлагат независим надзор за КТБ

„Опитахме да предложим на гуверньора на БНБ да създаде независим надзорен орган, който да наблюдава и да помага на квесторите в КТБ. Той не се съгласи и вчера четирите организации на бизнеса се събрахме и създадохме този обществен консултативен съвет с участие на ключови имена, които са известни във финансовата, правната и бизнесферата със сериозна независимост – Красимир Ангарски, проф. Валери Димитров, Христина Вучева, Емил Хърсев, Камен Тошков и др.” Това съобщи по Нова ТВ президентът на КБСН Пламен Димитров. По думите на президента на КНСБ, тези специалисти ще направят анализ на реалната ситуация на нещата, тъй като тяхната експертиза позволява дори от публично оповестената информация да направят изводи и да зададат въпроси, които не са били зададени.

Пламен Димитров припомни, че преди няколко седмици безпрецедентно представителните организации на бизнеса и труда излязоха с обща позиция по казуса с КТБ и продължават да търсят решение с конкретни механизми и хора, които знаят за какво става дума.

В тази връзка председателят на КРИБ Огнян Донев допълни, че четирите работодателски организации и двата най-големи профсъюза, които представляват значителна част от активното население на България, са сметнали, че е техен граждански дълг да вземат мерки в тази „особена ситуация”, при която доверието към регулаторите в страната е около 0.

„Тези експерти, подкрепени от нашите организации, ще бъдат една обществена камбана, която ще каже кое се прави правилно и кое не”, допълни Огнян Донев.

Във вторник, 12 август, синдикатите и бизнеса ще излязат с нова позиция за ситуацията в КТБ и нужните според тях мерки.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.