Синдикат „Сигурност” в МВР иска да бъде сезиран КС заради пречки в социалното партньорство

Бъчварова изригна: Аз управлявам МВР, спрете да ни ползвате като боксова круша

От синдикалния алианс „Сигурност“ в МВР определиха като противоконституционно въвеждането на 5% праг за представителност в Съвета за социално партньорство на МВР. Председателят на синдикалния алианс Галентин Грозев заяви, че Конституционният съд ще бъде сезиран по проблема, предаде БНР. Синдикалистът твърди, че зам.-министърът Васил Маринов ясно е демонстрирал своето нежелание да работи със синдикат „Сигурност”. По думите на Галентин Грозев, малките синдикални организации в МВР на практика са изхвърлени от социалния диалог.

Заместник вътрешният министър Васил Маринов е категоричен, че проблем с представителността на всички синдикални организации в Съвета за социално партньорство в МВР няма да има.

В момента има шест синдиката, които участват в Съвета за социално партньорство. Има още два синдиката, които са регистрирани до момента, но не участват. Решенията в Съвета за социално партньорство се вземат с консенсус и сами разбирате, че ако станат 15, 20, 30 синдиката, просто това ще бъде един неработещ орган, обясни Маринов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.