Синът на кмета на с. Галиче с ново обвинение при неизтекъл изпитателен срок

Районна прокуратура-Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу Мартин Чоков (на 18 години) за причиняване на лека телесна повреда на Радослав Илиев (на 19 години) от с. Галиче по хулигански и расистки подбуди и след като е осъждан за причиняване на средна телесна повреда.

От държавното обвинение припомнят, че инцидентът е станал на 12 януари 2016 г. на улица в с. Галиче, където пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата си в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но бил спрян от возещия се в колата негов приятел.

Изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза сочи, че пострадалият Радослав Илиев е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза. Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда.

Мартин Чоков не се признава за виновен. След образуването на досъдебното производство РП-Бяла Слатина внесе искане до съда за мярка за неотклонение на обвиняемия Чоков „задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и го пусна под гаранция от 2000 лева.

Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд-Бяла Слатина има друг обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.