Симеонов защити уличения в конфликт на интереси и нарушения на ЗОП здравен министър

Икономически интереси са в основата на оставката, подадена от здравния министър проф. Николай Петров. На това мнение е вицепремиерът Валери Симеонов, който пред Bulgaria ON AIR определи атаката към вече бившия министър като мероприятие на икономически засегнатите кръгове.

“За следващата година той прокара забрана за регистрирането на нови учебни заведения и нови лекарства”, посочи Валери Симеонов и обясни, че по този начин проф. Петров е засегнал интересите на фармацевтичната и лекарската мафия.

“При такава безпрецедентна измишльотина… цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал”, коментира вицепремиерът по повод телевизионното разследване за обществени поръчки на стойност 1,6 млн. лева, спечелени от фирмата на зетя на Николай Петров.

Симеонов смята, че в репортажа има редица неточности и държавата не е ощетена дори с 1 лев. Няма значение чия е фирмата – въпросът е дали е ощетила или не е ощетила, настоя той.

Според Валери Симеонов има и втора причина за оставката на министъра. По думите му в последните години България се управлява от две телевизии и напоследък виждаме очернянето на редица политически фигури.

“Жалбите са подготвени и тези медии ще бъдат осъдени. Дневният ред не се диктува от телевизионните студиа”, отсече вицепремиерът в “България сутрин” и посочи медиите като главен виновник за създаването на фалшиви новини.

Симеонов коментира и поисканата му оставка от ДПС и ДОСТ.

“С право я искат оставката, защото искат да разрушат това управление и да се докопат до властта. Лютви Местан е разклонение на ДПС, ДОСТ е уродливото изчадие на ДПС. И двете се ръководят от едно и също място, знаем откъде”, категоричен бе вицепремиерът.

Преди седмица Валери Симеонов бе осъден на първа инстанция за антиромска реч от трибуната на НС. Той отбеляза, че има определение от 31 юли, което е обжалвано още през август. По думите му темата сега се претопля, за да може да се въздейства върху управлението и лично върху премиера Борисов.

“Езикът на омразата в най-висша степен се упражнява от ДПС и ДОСТ”, обяви още  Симеонов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.