Симеон Сакскобургготски няма намерение да се връща в политиката

 

Основателят на НДСВ и бивш премиер Симеон Сакскобургготски отрече да има намерения за връщане в активната политика.

Всяко нещо си има момента. Знаете на каква възраст съм, считам ,че идеята за връщане в политиката като политика е нещо, което е по-скоро в реда на пожелателното или на фантазията,но не реално. Това каза Симеон Сакскобургготски пред БНТ.  По думите му, в момента неговата роля е друга, но търси винаги да бъде полезен на обществото, а не да предизвика кавги и да се делят хората, както се претендираше и по темата с църквата.

Това не е нито по мой вкус, нито съм го практикувал и това го знае всеки, допълни Симеон Сакскобургготски. Попитан дали се нуждае от някакъв специален статут той отговори така: „На моята възраст съм видял какво ли не, та да търся и да се нуждая. Въпросът е да има нормални отношения, които са приети навсякъде и по този начин да се избегнат всякакви слухове и измишльотини. Не виждам защо се търсят винаги субективни обяснения за неща, които са прието навсякъде и не създават никакво напрежение.

Симеон Сакскобургготски коментира още, че  “църквата е една институция, която е изцяло независима”.

„Не става и въпрос за обида. Всеки има право да тълкува. Но пак казвам, че трябва да имаме, да е ясна историята каквато е била. Дали носи човек една титла или изпълнява дадената длъжност това са съвсем различни работи. Нито застрашава републиката по никой начин, пък мисля, че съм си доказал и аз моята лоялност към републиката, служейки ѝ като премиер, нито пък трябва някой да се почувства обиден”, обясни гледната си точка Сакскобургготски. Според него в България има по-развита тенденция да се търсят скандали, отколкото в някои други общества, където може би има по-интересни злободневни теми.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.