Симеон Дянков се върна онемял от САЩ

Министърът на финансите в оставка Симеон Дянков се върна в България от посещението си в Съединените американски щати.

Въпреки че журналистите го чакаха на летище София, той се качи в служебния си автомобил от правителствения терминал, до който медиите нямат достъп. По-късно Дянков не беше открит и пред Министерството на финансите. Оттам обясниха, че за момента той няма да коментира оставката си.

Всъщност, ако трябва да се коментира способността на Дянков да води диалог – както с медиите, така и с политическите си партньори и опоненти – оценката вече е казвана много пъти – неумение да се разговаря с хората и институциите. И двете оценки днес бяха дадени от заместник-председателя на Народното събрание Менда Стоянова. Както и от премиера Борисов, който окачестви като „брутално” едно служебно писмо на Дянков до еврокомисаря Оли Реан. Практически същото каза преди време и представляващият ВСС Соня Найденова, която дипломатично оцени преди време обидите на Дянков към цялата съдебна система като „непродуктивен начин на диалог между институциите”.

Формално в момента Симеон Дянков е в годишен отпуск. Поне така бе обяснено отсъствието му от петъчния парламентарен контрол в края на миналата седмица.

Излишно е да се припомня, че новината за оставката на Дянков бе коментирана от политолози и обикновени граждани с думите:Отива ди най-мразеният български политик в последните 23 години, но това не решава проблемите на България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.