Силовите структури създават спецзвена за честни избори

Избираме между 20 партии и коалиции

Национално междуведомствено звено за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за 43-то Народно събрание на 5 октомври 2014 г. създадоха МВР, ДАНС и Прокуратурата на Република България, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. От държавното обвинение коментираха, че съвместните действия на институциите са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота.
В рамките на правомощията си междуведомственото звено ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите.
За първи път ще бъдат създадени и областни междуведомствени звена, в чийто състав участват окръжен прокурор, директор на ОДМВР и директор на ТД „Национална сигурност“.
Националното междуведомствено звено и областните звена ще действат от деня на откриването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването.
По време на целия предизборен период ще има дежурни звена и в трите институции за осигуряване на необходимото взаимодействие между тях.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.