Силни трусове удариха Чили и Никарагуа, десетки ранени

Силни трусове от 6 по Рихтер удариха отново Никарагуа и Чили, , предадоха световните информационни агенции. Трус с магнитуд 6.1 по Рихтер е бил регистриран вНикарагуа. Първоначално бе съобщено, че магнитудът е 6.4, по данни на Геоложкия институт на САЩ.  Ранени са най-малко 23 души от падащи отломки от разрушени от бедствието сгради в Нагароте, намиращ се на около 50 км от столицата. Трима от тях са в тежко състояние. Поне 100 сгради в Нагароте са пострадали. Това са съобщили от агенцията за борба с бедствията.  Епицентърът е на дълбочина около 10 км, на окоо 50 км северозападно от столицата Манагуа. Съобщава се, че в столицата Манагуа трусът е разрушил 2 сгради и причинил спиране на електричеството и смущения мобилните комуникации. За жертви и ранени данни няма.

Две магистрали южно от Манагуа са прекъснати от свлачища. Училищата в столицата и други градове днес ще останат затворени от съображения за сигурност.

Последвали са силни вторични трусове с магнитуд от 5 по Рихтер.  Трус с магнитуд 6 по Рихтер бе усетен в Чили, като епицентърът е на 18 км дълбочина, отново около Икике.

Засега няма данни за жертви, ранени и големи разрушения.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.