11 съвета как да се скатаем от работа

Разбира се, на света съществуват милиони извинения, за да се скатаете от работа, но зависи от ситуацията и от другите хора, дали ще мине номерът и ще ви повярват. Роднините ви не може да имат проблеми всяка седмица и все вас да ангажират с разрешаването им. Затова ще са е необходим подбор от тематични флашиви извинения, които не могат да бъдат лесно хванати. Може да ви се сторят тъпички, но със сигурност ще ви свършат работа.

1. “Снощи за първи път ядох корейско барбекю.”

И явно сте преяли. Потите се на места, от които не сте подозирали, че човек може да се поти. Дрехите ви смърдят, въпреки че са прани и когато се изправите, ви се вие свят. Може да е свински грип, но вероятно е обикновено хранително натравяне. В името на здравето на вашите колеги трябва да си останете вкъщи.

2. “Вчера навърших 30 години и препих с вино.”

Ако шефовете ви са около 30-годишни, ще ви разберат относно отрязването с вино и относно това, че с годините човек все по-трудно се оправя от махмурлука.

3. “Трябва да си направя кръвни изследвания, да ми видят тука едни неща…”

Освен ако шефът ви не е хематолог, няма как да знае, че лъжете. Всъщност ако споменете и самата дума “хематолог”, шансът да ви хванат става направо нулев. Ще ви пожелаят късмет и ще добавят “Сигурен съм, че нищо ти няма…”.

4. “Извикаха ме да свидетелствам на едно дело, не мога да не отида.”

Съдебната ни система е толкова тромава и тегава, че на никого няма да му се занимава да се рови, за да види дали действително трябва да свидетелствате по някакво дело. Така че, давайте смело, защитата се нуждае от вас.

5. “Гаджето ми май е открила къде си крия порното.”

Не си спомняте много добре на колко точно места се си крили порното… ако шефът ви е мъж, най-вероятно ще ви разбере. Ако е жена, просто не използвайте това опрадвание.

6. “Изпитвам болка при уриниране, а и нещо сексът не го бива…”

Никой няма да ви пита дали наистина е така. А ако започнат да ви разпитват, най-вероятно е дошло времето просто да си намерите нова работа.

7. “Трябва да упражня правото си на глас и заминавам за родното си място, за да го сторя.”

Идват избори, а вие, разбира се, сте забравили да посочите, че ще гласувате по настоящ адрес. Дръпнете една прочувствена реч за важността на вота, а после прекарайте един спокоен ден, защото всички знаем, че няма да се приберете, за да гласувате.

8. “Жена ми е еврейка и днес е някакъв техен празник…”

Няма как, всички знаят, че евреите спазват стриктно празниците си. Просто няма начин да се измъкнете.

9. “Днес ми се ражда племенник!”

Всъщност не ви е точно племенник, защото бебето е на ваш съученик от първи до седми клас, с когото никога не сте си били близки, но от Facebook сте разбрали, че днес ще му се роди дете, така че сте в пълното си право да се радвате заедно с него.

10. “Откраднаха ми колата.”

Да, това оправдание е много силно и ще ви свърши работа, но, използвайки го, вие така силно ще дръпнете Дявола за опашката, че нищо чудно още на следващата седмица наистина да ви я откраднат. И тогава няма да можете да използвате това извинение, въпреки че ще е самата истина.

11. “Май имам камъни в бъбреците…”

Камъните в бъбреците са нещо реално и много болезнено, така че, ако шефът ви знае колко е гадно да имаш бъбречна криза, изобщо няма да имате проблеми. Но пак опираме до дърпането на дяволската опашка…
http://www.thinkstockphotos.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.