Сигнали срещу Плевнелиев и Борисов подадени в комисията на Сидеров

В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси са постъпили 21 сигнала. Председателят на комисията Волен Сидеров обясни, че сред тях има сигнали срещу президента Росен Плевнелиев, главния архитект на София Петър Диков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководството на МВР-Добрич, изпълнителния директор на БНТ Вяра Анкова, кмета на Община Рила и лидера на партия НФСБ Валери Симеонов. И тъй като е очевиден факт, че Волен Сидеров има тежки конфликти с повечето от тези хора, то в bTv са озаглавили информацията си:”Комисията Сидеров се прицели във „враговете” на лидера на „Атака”. Медията коментира, че „първото заседание в парламента на антикорупционната комисия, оглавявана от Волен Сидеров, сякаш изпълни със съдържание думата „реваншизъм”. Истинско разчистване на сметки пролича в обявените от лидера на „Атака” „най-сериозни и интересни” сигнали, постъпили до момента в комисията”.  

Сидеров обаче е амбициран да работи именно по тези сигнали. По думите му, това означава, че ще пуснем до съответни държавни и общински органи искане за информация по съответните сигнали, както и до засегнатите лица, да дадат своите обяснения във връзка със сигналите и ако се наложи след това да бъдат повикани да дадат обяснения в Комисията”, разясни Волен Сидеров в качеството си на председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Днес тази така важна комисия е приела свои вътрешни правила за работа. В тях е предвидено всяка първа сряда или четвъртък ресорните министри да се явяват на заседанията и да отговарят на конкретни въпроси свързани с политиките и темите на комисията.

Не стана ясно обаче кои точно са ресорните министри на антикорупционната комисия. Нито дали в нейните правомощия е да привика президента Плевнелиев. Както и къде трябва да бъде подаден сигнал, ако някой гражданин реши да уличи Волен Сидеров в конфликт на интереси. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.