Сидеров вика президента и всички от тефтерчето на Златанов

Парламентарната Комисията за борба с корупция и конфликт на интереси ще покани за изслушване президента Росен Плевнелиев по казуса с тефтерчето на Филип Златанов. Това съобщи председателят на комисията Волен Сидеров след нейното днешно заседание, което беше закрито за медиите. Сидеров информира, че оглавяваната от него комисия се е самосезирала по случая с председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов и е изслушала четирима от членовете на комисията. След това е взето решение да бъдат „поканени на разговор визираните в тефтерчето на Филип Златанов – Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, самия Филип Златанов”.

Ще бъде поканен и президентът Росен Плевнелиев, както и неговата съветничка Димана Ранкова, каза Сидеров. По думите му, тези лица трябва да бъдат изслушани, за да си състави комисията впечатление как са били прекратявани или укривани сигналите от председателя на КПУКИ и как те не са стигали до прокуратурата.

„Златанов е уличен в това, че е извършвал длъжностно престъпление за това, че не е уведомявал прокуратурата за сигналите, които стигат до него. Очевидно е, че е имало политически натиск за прикриване на определени лица, за прекратяване на определени сигнали и обратното – „да се удари” еди кой си, който не е удобен на тогавашните управляващи. Всичко това трябва да се изясни, ще работим интензивно”, отбеляза Сидеров. Той информира, че в четвъртък ще се проведе ново заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.