Сидеров щял да съди прокурора на София и висши полицаи

Депутатът и лидер на “Атака” Волен Сидеров обяви пред журналисти, че ще съди главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и директора на СДВР Младен Маринов, които го клетели и набеждавали. Атакиститът обвини полицията и медиите, че прикриват контрабандата и наркотрафика в столицата. Сидеров направи това свое изявление на влизане в съда, където днес е поредното заседание по делото срещу него за хулиганските му прояви в самолета за Варна и на летището в града през януари 2014 година, коментирайки скандала в София в нощта срещу петък, заради който прокуратурата обяви, че отново ще поиска свалянето на имунитета му (това се прави поотделно за всеки отделен случай), при това със същите обвинения: хулиганство и посегателство срещу полицай, изпълняващ служебните си задължения.

В коментара си за случилото се в нощта на петък срещу събота на бул. “Раковски” в София, Сидеров заяви, че не е имало никакви хулигански действия от негова страна и от страна на депутата Десислав Чуколов.

“Това, че цитират моето име, цитират името на Чуколов и ни свързват с хулигански действия, е клевета, за която ще отговарят тези, които са го направили. Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя имунитет и ще водя съдебни дела”, заяви лидерът на “Атака”.

Което е допълнение към заканата му да съди всяка медия, съобщила че е извършил хулигански действия, независимо, че това се твърди от висши представители на МВР и прокуратурата.

По-рано днес бившият депутат от “Атака” и доведен син на Сидеров от брака му с Капка Георгиева – Димитър Стоянов – каза в студиото на bTV, че в Народното събрание се носят слухове, че Сидеров ще бъде оправдан по делото за хулинските прояви във Варна. Това му било обещано заради подкрепата, която ПГ на “Атака” даде за промените в Конституцията по време на първото им четене в Народното събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.