Сидеров преброи 50 партии в новия парламент, “Атака” била трета

Както снощи, часове след края на изборния ден, така и днес – на първата си пресконференция след вота, Волен Сидеров коментира, че на практика в 43-то Народно събрание влизат 50 партии, от които “Атака” е трета формация след ГЕРБ и ДПС. След което направи сметка в коя коалиция по колко партии участва и съответно колко процента са получили на вота.

Лидерът на “Атака” окачестви като задоволителен за партията резултатът от
изборите, “мога да кажа дори, че е победа”. Сидеров обясни твърдението си с това, че той и съпартииците му приемат своята формация не като обичайната партия, а като структура, която върши голяма работа без да претендира че е голяма, управляваща партия. Според него ще дойде и този момент, когато “хората ще се осъзнаят и “Атака” ще е управляваща”.

Сидеров коментира, че управление с водеща партия ГЕРБ и подкрепяно от Реформаторския блок, Патриотичния фронт и ББЦ е предвидимо, но лошо. Според “Атака” предвидими действия на новото управление ще са увеличаване цената на електрическата енергия и на пенсионната възраст и замразяване на доходите. Освен това лидерът на “Атака” е на мнение, че много трудно ДПС ще бъде извадено от властта, вкл. защото вече са се договорили с ГЕРБ.

Сидеров смята, че от ситуацията може да се излезе единствено с нови избори.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.