Сидеров: Портних трябва да бъде съден за жертвите във Варна

Лидерът на Атака Волен Сидеров поиска кметът на Варна Иван Портних да бъде съден смъртта на жертвите на пороя в кв. “Аспарухово”.

„И сегашният, и предишният кмет са от ГЕРБ и не са направили каквото е нужно. Призовавам прокуратурата някой най-накрая да бъде отговорен, когато са отнети човешки животи. Кметът на Варна трябва да застане на съд по чл. 123 от НК – немарливо изпълнение на служебни задължения, довеждащо до смърт, се наказва с от 1 до 6 години затвор. Това е текстът, г-н главен прокурор, по който можете да подведете под отговорност Портних още днес”, коментира Волен Сидеров пред журналисти. Той обясни, че внимателно следи развоя на ситуацията във Варна и до момента не е видял посочване на конкретни виновници, а е чул само приказки от общ характер, което не е нищо повече от бягство от отговорност.

Сидеров видя и специфичен, расов елемент сред причините за трагедията.

“Конкретната причина е, че там, където е станало бедствието, е имало незаконни постройки, направени от цигани. Те са стеснили това дере, натрупала се е вода и тя е приляла”, посочи председателят на “Атака”. Според Сидеров разрушаването на тези незаконни постройки е отговорност на община Варна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.