Сидеров пак спретва среднощен уличен скандал

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров за пореден път стана главно действащо лице в скандал. Според него в малко магазинче на ул. “Раковски” в близост до НАТФИЗ – едно от така наречените клекшопове – се продавали наркотици и затова той предизвикал среднощна полицейска проверка. Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. На любителско видео се вижда как депутатът от „Атака” Десислав Чуколов стои насред насъбрала се тълпа. Той снима и те снимат. Всичко останало са версии, съобщи Нова ТВ и показа в свой репортаж различните гледни точки за скандала.

„Видях как доста пияният Деислав Чуколов и също така доста пияният Волен Сидеров вървяха по улицата. Малко по-късно стана тарапана, дойдоха полицаи, собствениците на клекшопа и впоследствие мисля, че Чуколов удари собственика на магазина”, разказа пред Нова свидетелят Радослав Петров.

Собственикът на магазина Александрина Симеонова пък твърди, че Сидеров и дръпнал телефона от ръката, след като се опитала да заснеме случващото се.

„Телефонът ми падна на 3 – 4 метра зад мен и той започна да ме стиска за лакътя”, казва Симеонова.

„Установявам, че в този обект се продават безакцизни стоки. Не случайно повиках полицията. Полицията, която дойде тук, започна да охранява, да слага чадър на този обект”, заяви от своя страна Волен Сидеров. Той е категоричен, че във въпросния клекшоп се предлагат наркотици и нелегален алкохол.

Служители на МВР направиха проверка на магазинчето, а тази сутрин пресцентърът на вътрешното министерство разпространи кратко съобщение, от което (без да се споменават имена), става ясно, че пияни депутати са спретнали скандал.

Ето и пълният текст на съобщението на МВР:

“Снощи, около 22:30 часа, на телефон 112 е бил получен сигнал, че депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се държат грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари на улица “Георги С. Раковски“ в столицата. На място незабавно са били насочени полицейски екипи. Пред пристигналите полицаи депутатите твърдели, че в магазинчето се продават цигари без бандерол и наркотични вещества.
Предприети са били действия по прекратяване на скандала, но словесните пререкания продължили. Служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити. На място е бил извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Продължават разпитите на свидетели. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.”

Днес Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулигантство. Разследването, за което е уведомен и главният прокурор, се води срещу неизвестен извършител заради депутатския имунитет на участвалите в скандала атакисти.

По време на инцидента депутатът Десислав Чукулов е ударил полицай, според информация от МВР. Разследващите са установили още, че Сидеров и Чукулов са блъскали продавача и собственичката на магазина.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.