Сидеров пак нахлу в НАТФИЗ, полицията го спаси от линч

Сидеров и Чуколов отиват на съд за хулиганството на ул. "Раковски" и удряне на полицаи

В неделя вечер лидерът на „Атака” Волен Сидеров нахлу със свитата си в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” за втори път в последните дни. По собствените му думи той е дошъл, за да потърси сметка от студент, който го бил ударил при предишното идване. Междувременно на местопроизшествието се оказаха екипи на Нова ТВ, Офнюз, както и десетки млади хора, известени от състудентите си. С ескалацията на поредния скандал, предизвикан и реализиран от Сидеров на мястото пристигнаха десетки полицаи и дори вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. А също и Деница Гаджева, която наскоро роди син на Сидеров. Дори след появата на Бъчварова, Сидеров отказа да напусне сградата.

Малко след 23 часа десетки полицаи трудно опазиха Сидеров от народната любов, докато се мъчеха да го изведат от сградата на НАТФИЗ и да го отведат на безопасно за депутата място. Въпреки това гражданин с черни дрехи и каскет, който в тъмното можеше да бъде объркан с полицай, успя да нанесе юмручен удар в лицето на Сидеров.

На помощ на Сидеров се притече и Деница Гаджева. Човекът, който удари лидера на “Атака”, бе задържан, а самият Сидеров – откаран Първо РПУ, където е бил съставен протокол за случилото се и за състоянието му, след което с линейка е изпратен в “Пирогов”.

След изписването си от “Пирогов” рано тази сутрин лидерът на “Атака” Волен Сидеров обвини министър-председателя и главния прокурор на България в организиране на покушение срещу него с помощта на полицията.

“Всъщност беше направен опит да бъда убит. Този, който ме удари беше полицай и заради него ми правиха операция… Бях влачен и ризата ми е скъсана, извиваха ми ръцете и ме ритаха, но аз не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов”, заяви Сидеров, цитиран от “Фокус”.

Всъщност Сидеров започна със скандалното си поведение още в началото на изборния ден. Той скъса пред членовете на изборната комисия дадената му бюлетина за участие в референдума и наруга президента Плевнелиев, съветвайки го да си навре тези бюлетини отзад.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.