Сидеров няма да напуска парламента поне до евроизборите

Оказа се, че ултиматумът към управляващите да изпълнят 10-те искания, поставени им вчера от Волен Сидеров няма краен срок, а лидерът на „Атака” няма намерение да напуска парламента поне до евроизборите. Това стана ясно от днешното участие на Волен Сидеров в сутрешния блок на bTv.

„Ако медиите ме направите премиер, ще докажа, че може минималната пенсия у нас да стане 500 лева, да има пари за високи доходи и заетост. Все пак вие сте най-влиятелни в обществото, не политиците”. Така Сидеров отговори на въпроса как точно могат да се случат 10-те точки, залегнали както в плана „Сидеров”, така и в ултиматума към управляващите.

Освен това Волен Сидеров посъветва премиера Пламен Орешарски да се отърве от политическия натиск на БСП и ДПС, защото ти спокойно можеш да даваш подкрепа на един кабинет без да искаш постове.

„Например ДСП има, ако не се лъжа, вече 6 или 7 областни управители – защо? Когато ние подкрепяхме ГЕРБ 2009 година, давайки шанс на една нова партия да се прояви, да каже какво може да направи за България, която получи голямо доверие от хората, не поискахме нито един пост. Тоест може да има принципна подкрепа без облаги във властта”, добави Волен Сидеров.

„Ако ние сега не осигурим възможности за доходи на хората и възможности за работа, то България ще затъва и ще затъва все повече. Би трябвало правителството и парламентарното, народното представителство да се замисли как да подобри живота на хората. Аз мисля, че не Изборният кодекс е най-важното в момента, а нещата, които засягат доходите и данъците”, изтъкна Волен Сидеров, без да конкретизира срокове. Даде да се разбере обаче, че няма намерение да напуска парламента или да пречи на работата на кабинета, поне до евроизборите, които поставяли и без това голямо напрежение върху всички партии.

„Срокът на исканията е да се бърза, да не се протака. Точна дата не е уместна, защото говорим за различни по вид искания – декларации и поправки в закони. Трябва просто до края на тази парламентарна сесия да се покаже желание нещата да се случат. Очаквам корекция на мисленето в тези, които мислят, че това е див популизъм. Не е – това е желание да се приближим към европейския стандарт, който иначе ще го достигнем след 40 години, според статистиките”, каза още Волен Сидеров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.