Сидеров: Нека прокуратурата разследва Шаламанов за “НАТО-2020”

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров сигнализира главния прокурор Сотир Цацаров заради разпространената в публичното пространство визия „България в НАТО 2020″, изготвена от екипа на служебния военен министър Велизар Шаламанов, съобщи в. “Атака”. В документа, който по думите на служебния премиер Близнашки е предизвикал малка криза, преодоляна за 24 часа, Русия е обявена за враг на България.

В сигнала си до главния прокурор Сидеров излага и петте пункта в документа, където Шаламанов аргументира схващането си, че Русия е заплаха за националната ни сигурност и припомня съдържанието на чл. 98. от НК, който предвижда затвор от 5 до 15 години за лице, което извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против републиката.

По-нататък в сигнала Сидеров изтъква, че с този документ военното министерство и лично служебният военен министър Велизар Шаламанов, прави една безпрецедентна дипломатическа грешка и въвлича България във война. Според Сидеров в момента на територията на България тече свръхсекретно учение с американски бойни изтребители, наречено „Тракийски орел”, като за него няма взето решение на Министерски съвет.

“За тези действия Шаламанов и Близнашки дължат отговор на обществото. Те трябва да кажат, защо се провеждат тези учения, каква военна техника се използва, както и какви точно са самолетите и товарите, пренасяни с тях”, заявява Сидеров. Според него самолетите на ВВС на САЩ, излитайки от наши бази, биха могли да се намесят във военния конфликт в Украйна и така да ни въвлекат във война с Русия.

С оглед на изложеното, Ви моля, да възложите проверка дали с действията си служебният военен министър г-н Велизар Шаламанов е извършил престъпления по Глава първа – Престъпления против Републиката от особената част на Наказателния кодекс или други състави от НК и съответно да бъде подведен под наказателна отговорност, пише Волен Сидеров в сигнала до Сотир Цацаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.