Сидеров напусна консултациите при президента

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров за пореден път влезе в конфликт с президента Росен Плевнелиев по време на днешните политически консултации с парламентарно представените партии по датата за свикване на бъдещото 43-то Народно събрание.

Волен Сидеров напусна срещата при държавния глава малко след началото й и обясни на репортерите пред президентството, че се е оттеглил, тъй като президентът е отказал да се съобрази с искането му разговорите да се предават пряко по медиите.

Президентът предложи датата 27 октомври за свикване на парламента,
съобщи още Сидеров, с което “изяде” новината на заседаващите в президентството. Лидерът на “Атака” се оплака, че представителите на нито една от останалите седем партии не подкрепили предложението му за допускане на медиите по време на събранието. Така, по думите му, Сидеров останал с впечатление, че те са за задкулисие и непрозрачност.

В отговор на репортерски въпрос Волен Сидеров обяви, че още не е решил дали ще ходи на провеждащите се консултациите на ГЕРБ с парламентарно представените партии, защото не знае “какво те искат да вкарат”.

Освен това и за разговори с ГЕРБ Сидеров имал същото условие – медиите да присъстват през цялото време, както и да има възможност за пряко излъчване.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.