Сидеров изплю камъчето: Нашият интерес е евразийски

“На САЩ им трябва слаба Европа и спешно искат да я колонизират. В този конфликт ние трябва да си следваме интереса, а той е евразийски”. Това заяви в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той уточни, че ползва понятието евразийски не като географско, а като геополитическо. Освен това Сидеров допълни, че България няма полза от глобализма.

Сидеров каза, че огънят в Украйна може да вземе неочаквана посока и опасността от война е реална. Според националста именно затова НАТО иска да ползва страната ни като фронтова територия, както Сидеров тълкува намерението в България да работи един от новите координационни центрове на Северноатлантическия пакт.

Този команден център кого ще координира и кого ще командва, попита лидерът на “Атака” и подчерта, че националната сигурност се брани най-добре от националната армия.

Сидеров разкритикува правителството, като го обвини, че му липсва визия и не смее да направи една смела стъпка. По думите му кабинетът е дошъл само за да продължи да служи на “колониалните господари”.

Преди ден лидерът на “Атака” отказа да участва в консултациите, които президентът Плевнелиев провежда по традиция през февуари с парламентарно представените партии.

В средата на февруари делегация на “Атака”, водена от Волен Сидеров бе на посещение в Крим, където обяви, че “Атака” започва да събира подписи за инициирането на референдум България да напусне НАТО.

В Крим Сидеров се разграничи от официалната българска позиция на непризнаване на референдума за присъединяването на полуострова към Руската федерация.

“Сигурни сме, че всичко, случило се в Крим по време на “Кримската пролет” е правилно. Признаваме референдума в Крим и присъединяването на полуострова към Русия. За България Крим е неразделна част от руската история и тук се чувстваме на родна земя”, каза Сидеров, цитиран от руското издание от “Аргументи и факти”.

Евразийският съюз (според Уикипедия) е геополитически проект за създаването на конфедерация с общи най-вече геоикономически и геополитически интереси в Евразия и в света.
Всред съвременните радетели на този съюз са президентите на Русия и Казахстан. Хронологически, проектът се основава на руската историко-философска концепция от първата половина на ХХ век, наречена евразийство, най-виден представител на която е Лев Гумильов.
Евразийския икономически съюз (EaEU), известен също като Евразийският съюз (EaU), е икономически съюз, който се създава чрез договор подписан на 29 май 2014 между лидерите на Беларус, Казахстан и Русия. Съюзът официално влезе в сила на 1 януари 2015 г. ЕАИО е международна икономическа организация на редица постсъветски държави, занимаваща се с формирането на общи външни митнически граници, изработване на единна външноикономическа политика, тарифи, цени и други съставящи на функционирането на общия пазар. Членове са Русия, Беларус, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, Киргизия, а наблюдатели – Украйна, Молдова и Армения.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.