Сидеров отиде зад решетките за 72 часа, обяви гладна стачка

За първи път в най-новата история на България народни представители биват арестувани заради опасността да се укрият и да извършат нови престъпления, при това от често криминален характер и представляващи значителна опасност за обществения ред. Днес лидерът на “Атака” Волен Сидеров бе задържан в сградата на Столичната следствена служба, където се яви заедно със заместника си Десислав Чуколов, за да им бъдат предявени обвинения за една от техните хулигански прояви в последно време – нахлуването в сградата на НАТФИЗ. Очаква се по-късно да бъде задържан и Чуколов.

Този арест бе предизвестен в искането на главния прокурор Сотир Цацаров до Народното събрания за сваляне на имунитета на двамата депутати и тяхното задържане. В конкретния случай Сидеров и Чуколов сами се отказаха от имунитетите си, а пък народните представители с огромно мнозинство гласуваха да бъде разрешено задържането им. Предстои прокуратурата да поиска от съда да наложи мярка “задържане под стража”.

Както вече съобщихме, властите са притесняваха от евентуални провокации и безредици от привърженици на “Атака”, които бяха призовани от партийната телевизия “Алфа” и от сутринта се събираха на площада пред храма “Александър Невски”. Над 60 полицаи бяха разположени пред сградата на Столичното следствие.
Целият район около Столичното следствие е отцепен от полицията. До входа на сградата не се допускат външни хора, нито привържениците. На място са изпратени и специализирани полицейски сили и екипи на “Сигма”.

На влизане Волен Сидеров за пореден път опита да се представи за мъченик на правото дело, подложен на политически гонения от своите противници.

“Диктатурата на Борисов и Цацаров ще падне съвсем скоро. Те вече преляха чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще има геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието”, пророкува Волен Сидеров. Естествено без да пропусне характерните за своя политически репертоар закани за възмездие.

Адвокатът на Волен Сидеров Явор Нотев каза пред журналисти, че постановлението за привличането му като обвиняем обхваща повече деяния и лица, отколкото внесеното искане в Народното събрание за даване на разрешение за арест. Това е нарушение на Конституцията и още днес защитата на Сидеров ще внесе жалба в съда срещу 72-часовото задържане. Когато адвокатите забелязали това разминаване, поискали среща с наблюдаващия прокурор, за да бъдат отстранени неточносите, но такъв не се е появил и постановлението е било издадено в нарушение на закона. Сидеров пък е обявил гладна стачка.

Като обвиняем е привлечен и мъжът, който удари Волен Сидеров в изборната нощ, когато десетки полицаи изведоха двамата депутати от сградата на НАТФИЗ, спасявайки ги от “народната любов” на десетки млади хора, събрали се пред НАТФИЗ. Както е известно, тогава Сидеров определи нанесения му юмручен удар като опит да бъде убит по поръчка на Борисов и Цацаров. В социалната мрежа имаше коментари, че когато стрелят с гранатомети по Алексей Петров той определя това като грешка, а когато Сидеров получи един зад врата, възприема това като опит за политическо убийство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.