Сидеров и агитка с плакати пред президентството: „Mrs. Nuland, you know, f*ck the USA”

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и агитка от негови депутати и привърженици спретнаха пред президентството митинг в знак на протест срещу посещението в страната ни на помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд.
Волен Сидеров издигна плакат „Mrs. Nuland, you know, f*ck the USA” и заяви, че това е реплика на репликата на Нюланд – „F*ck EU”. Другите плакати гласяха: „Вън US базите от България!”, „Не на санкциите срещу Русия!”, „Нюланд, не ни вкарвай във война!”, „Нюланд, тук е България, не Панама!”, „България – вън от НАТО!”, „Русия ни освободи от турците, не САЩ!”.
(Последният плакат беше използван и по време на последното заседание на КСНС. Явно в „Атака” си пазят плакатите за многократна употреба!)
Волен Сидеров коментира, че посещението на Виктория Нюланд е недопустима проява на тайната дипломация, демагогията и лъжите на външно министерство и американското посолство.
„Нашите данни са, че тя е тук, за да вкара България във война, т.е. да се използват базите, които през 2006 г. ги дадоха на американците за подготовка на военни действия за разширяване на НАТО на Изток и евентуални военни провокации срещу Русия”, каза още Волен Сидеров. Предводителят на националистите допълни още, че посещението на Нюланд е начин за въздействие върху нашите управници да се съгласят на американско военно присъствие и на разполагане на стратегически оръжия. По думите на Сидеров, друга цел на посещението на Нюланд у нас, е да лобира за отпадане на мораториума върху добива на шистов газ. Също така помощник държавният секретар трябва да убеди българските управници, че трябват по-тежки икономически санкции срещу Русия, което е пагубно за България.
Сидеров допълни, че „Атака“ е единствената политическа партия, която поставя на дневен ред тези въпроси и отново подчерта, че „Атака“ е против санкциите срещу Русия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.