Сидеров: ДПС е противоконституционна партия, ред е на прокуратурата

„От “Атака” от 2005 г. обясняваме, че ДПС е антиконституционна партия. „Затова бяхме наричани ксенофоби и какво ли не. Сега виждам и гербери, които започват да повтарят нашата теза, само че преди това те гласуваха против връщането на български имена, по общинските съвета”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред журналисти в кулоарите на парламента, след като неговата парламентарна група и ГЕРБ напуснаха залата заради това, че депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов заговори на турски език от трибуната.

Според Сидеров след днешните изказвания на депутати от ДПС, осъждащи гласувания текст предизборните кампании да се водят само на български език, може да се очаква изостряне на обществените нагласи в знак на отрицание.

„Освен, че бяха допуснати много назначения на ДПС, които дразнят хората, областни управители и други, това изявление със сигурност ще запали негативна обществена реакция, ще има изостряне на отношенията. От представители на ДПС, има хора, които не премерват думите си и запалват вражда. Крайно време е това да се отчете от всички медии и обществени фактор и прокуратурата. Прокуратурата, в някои случаи, е много бърза, сега ще видим дали ще реагира на това очебийно антибългарско и антидържавно изказване. Би трябвало да реагира и да се поиска имунитетът на Хюсеин Хафъзов, каза Волен Сидеров, цитиран от „Фокус”.

Председателят на „Атака” настоя ръководството на БСП да се произнесе редно ли е такова изявление в българския парламент. По думите на Сидеров казаното от депутата Хафъзов звучи заплашително, и би трябвало да има отрицателни реакции от всички политически партии.

„Призовавам ръководството на БСП да кажат редно ли е такова изявление в българския парламент. И ако не е редно, да си направят преосмисляне на отношенията с тази партия”, заяви още Волен Сидеров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.