Сидеров: Борисов, Местан и Стоилов не се изказаха на КСНС

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров напусна по-рано от останалите участници заседанието на КСНС, където се обсъждат рисковете за сигурността и икономиката на България при различни варианта на ескалация на ситуацията в Украйна и Крим, както и при по-нататъшно налагане на санкции на Русия и евентуална реакция на Кремъл..
Пред репортерите, които очакват пред президентството изявления от участниците в КСНС, Волен Сидеров той разкритикува докладите, представени на заседанието.
“Рисковете за България не бяха обсъдени пълноценно и професионално, а рисковете следват от намерението да се приемат санкции срещу Русия и България да ги подкрепи”, коментира Сидеров, цитиран от Дарик. Според лидера на „Атака” представителите на ГЕРБ, ДПС и БСП на КСНС – съответно Бойко Борисов, Лютви Местан и Янаки Стоилов изобщо не са се изказали и така Сидеров немогъл да чуе тяхното мнение – „не можах да разбера какво мислят – може да не мислят нищо”. Много е тревожна липсата на мисъл, разум, позиция в нашето държавно ръководство”, каза Сидеров. По думите му с действията си управляващите ще загубят в лицето на Русия партньор.
Волен Сидеров отново настоя България да наложи вето върху по-нататъшни санкции на ЕС срещу Русия. След което се присъедини към митинга на „Атака”, която дори е издигнала платформа за ораторите и мощно е озвучила цялото пространство пред президентството. Както вече съобщихме, сред лозунгите и скандиранията, може да се прочете и чуе, че България е освободена от турско иго не от ЕС, а от Русия.
Има плакати на групи на “Атака” от Троян, Ямбол, както и лозунги “Санкции за Турция, не за Русия”, “Не на Европа”, “Не на европедерастията, да на православието”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.