Сидеров: Близнашки мами, давам го на прокурор

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров ще внесе в понеделник сигнал до прокуратурата заради съмнения, че служебният министър-председател Георги Близнашки е извършил подправяне на документи, информира БГНЕС, като се позова на съобщение от “Атака”. В конкретния случай става дума за декларацията на служебния премиер за конфликт на интереси, както и за декларациите на някои от министрите, за които вчера писа “Труд”.

Волен Сидеров показа факсимиле от декларацията на премиера Близнашки, публикувана в сайта на Министерски съвет и обърна внимание на факта, че на 13.08.2014 г. декларацията се появява, но върху нея с бяла боя е заличено къде членува Близнашки, а на 14.08.2014 г. в сайта се появява нова декларация, на която вече пише къде членува.

По думите на лидера на “Атака” в случая е налице престъплението, визирано в чл. 308, ал. 1 от НК: “когато лице подправи документ или състави официален документ с невярно съдържание, с цел той да послужи пред институциите и го направи умишлено се лишава от свобода до 3 г. Сидеров допълни, че когато въпросната подправка на документ е извършена от длъжностно лице, наказанието скача на 5 години лишаване от свобода.

Волен Сидеров огласи личната си убеденост, че Георги Близнашки е нарушил цитирания чл. 308, ал. 1 на НК и в този смисъл настоява прокуратурата незабавно да започне проверка и “да повдигне обвинение срещу лицето Близнашки за подправяне на официален документ с цел да бъде представен пред надлежните институции и умишлено извършено злодеяние”.

Сидеров изтъкна, че същото престъпление е извършено и от четирима министри:
Румяна Коларова – служебен министър на образованието, министърът на здравеопазването Мирослав Ненков, Даниел Митов – на външните работи, Николина Ангелкова – на транспорта.

Волен Сидеров се върна и няколко месеца назад и припомни подписката за референдум по изборни въпроси, събрана от инициативен комитет,председател на който бе проф. Близнашки. В тази връзка Сидеров заяви още, че “Близнашки върши измами и това е видно от подписката за референдума за гласуването, която е вкарана в Народното събрание. В нея 108 хил. подписа са фалшифицирани и следователно Георги Близнашки трябва да бъде подведен под отговорност за измама.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.