Сидеров: България трябва да наложи вето на всички санкции срещу Русия

Сидеров: България трябва да наложи вето на всички санкции срещу Русия

„България трябва да наложи вето на всички санкции срещу Русия. Щетите, които България ще понесе, са големи. Тези санкции не са изгодни за европейските държави, те са натиск от страна на Вашингтон и е крайно време ЕС да се еманципира от този натиск”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в декларация от името на парламентарната група. Сидеров изтъкна, че всъщност България няма позиция и дори българският парламент не е излязъл с ясна позиция за ситуацията около Украйна, Крим и Русия.
Според Сидеров, наложително е премиерът Орешарски да дойде в парламента и да каже каква ще бъде позицията и поведението на българската делегация в Брюксел за срещата на върха, на която ще се обсъждат (нови) санкции срещу Русия.
Председателят на „Атака” припомни, че за сряда в програмата на Народното събрание беше предвидено като точка втора да се разглеждат декларациите за Украйна, но се оказва, че днес тази точка отсъства.
„Аз съм силно загрижен по повод политиката на щрауса, която виждам в лицето на Народното събрание. Такъв въпрос не може да бъде подминаван и не можем да си крием главата в пясъка. Задължително е лидерите на партиите да изкажат позицията си относно това, което става в Украйна, санкциите към Русия, които следва да бъдат наложени, и всички последици за България”, подчерта Сидеров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.