Шумахер е изписан след 254 дни в болница

Седемкратният шампион във „Формула 1” Михаел Шумахер е изписан от швейцарската клиника в Лозана, в която се лекуваше, съобщи BBC.

Шумахер прекара общо 254 дни в две болници – френска и швейцарска – след падане със ски във френските Алпи, при което получи тежка черепно-мозъчна травма и бе вкаран в медикаментазно кома.

Новината за изписването на Михаел Шумахер, който ще продължи лечението си в домашни условия, бе потвърдена и от електронното издание на германския “Bild”. Медията се позовава на изявление на говорителката на Шумахер и негов мениджър Сабине Кем. В него се посочва, че отсега нататък рехабилитацията на Михаел ще продължи в дома му.

“Като се имат предвид тежките наранявания, които той претърпя, постигнатият напредък през последните седмици и месеци е значим. Все още обаче предстои дълъг и труден път”, изтъква Сабине Кем.

Говорител на болницата в Лозана също потвърди пред Reuters, че Шумахер е бил изписан.

Михаел Шумахер се възстановяваше в швейцарска болница от юни насам, където бе преместен от френската клиника в Гренобъл, в която започна лечението му след инцидента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.