Щети за милиони след снощния пожар във Враца

Между 4 и 5 милиона лева са щетите от снощния голям пожар във Враца, съобщава регионалният сайт tribali.info, като се позовава на собственика на фирма „Галактика“ Иван Цветков, в чиято складова база избухна огънят.
Пожарът е изпепелил километри PVC тръби за водния цикъл, който в момента се реализира в областния град с европейски пари. Сред изгорялото имущество е имало и голямо количество скъпи водопроводни тръби, внос от Италия. Изгорял е и личният автомобил „Опел Астра“ на работник във фирмата. Бързата реакция на врачанските пожарникари обаче е спасила от пламъците халето, в което са били паркирани бетонпомпа и няколко скъпи камиона.
Охранителните камери са записали дребен мъж, който вчера в 18,15 часа влиза с туба в ръка между тръбите, които са били складирани на пътя пред оградата на горната база на „Галактика“. Секунди след това всичко започнало да гори с пълна сила. Така се потвърждава версията от снощи, че пожарът е умишлен. Полицията е иззела записите от камерите и вече работи по горещи следи.
Снимка:bTv

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.