Лавров: Диалогът в Украйна може да почне и с посредници

Русия подкрепя усилията за започване на общонационален диалог в Украйна, “било и чрез посредници в началото”. Това заяви в Ереван руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ИТАР-ТАСС. Първият дипломат на Русия е на официално посещение в Армения.

Според Лавров започването на истински национален диалог с участието на всички региони, съобразен с правата и интересите на всички граждани на Украйна без изключение, няма алтернатива. По думите на министъра, впоследствие трябва да започнат директни преговори – само така може да се постигне трайно уреждане на ситуацията. Сергей Лавров изтъкна, че силово решение не е възможно и дори да се осъществи, няма да доведе до трайно уреждане.

Няма алтернатива и незабавното спиране на огъня, което трябва не само да бъде обявявано, но и изпълнявано на практика, коментира Сергей Лавров. След което допълни, че Украйна преживява дълбока криза на държавността и само чрез преки преговори може да се постигне такова държавно устройство, което ще позволи да се гарантират равни права и свободи на гражданите от всички региони.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.