Шойгу увери Хейгъл, че Русия няма да напада Украйна

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е уверил втелефонен разговор американския си колега Чък Хейгъл, че Русия няма да нахлува в Украйна. Шойгу посочил, че руските сили, които участваха в учения край украинската граница, са се върнали на постоянните си позиции, съобщиха руски електронни медии. Според пресслужбата на руското министерство на отбраната в разговора с Хейгъл Шойгу решително опровергал твърденията за присъствие на украинска територия на руски диверсионно-разузнавателни групи.

Американският министър на отбраната е поискал помощ от Русия за освобождаването на седемте военни инспектори на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, които са държани от проруски сепаратисти в Източна Украйна.

И Германия прави всичко възможно, за да бъдат освободени европейските военни наблюдатели, сред които има и германци, заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи БНР. Радиото информира, че след извънредно заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа руският постоянен представител в организацията Андрей Келин нарече безотговорно, авантюристично, или пък провокация, решението да се пратят наблюдатели в Източна Украйна.

Инспекторите от военната верификационна мисия на ОССЕ бяха изпратени в Украйна по молба на властите в Киев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.