Шефката на ОИК-София даде оставката, поискана от Бойко Борисов

Скандалната председателка на Общинската избирателна комисия в София Диляна Иванова хвърли оставка по настояване на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Иванова се прочу покрай кризата със заложниците и хаоса в “Арена Армеец”, където повече от денонощия над 5000 членове на СИК и РИК бяха държани под ключ, а полицията отказваше да ги пуска извън залата. Десетки припаднаха и им беше оказана спешна медицинска помощ в болнични заведения, което не попречи на Диляна Иванова да твърди, че изобщо не е имало хаос, а ред, дисциплина и безупречна организация и дори да се усъмни, че поискалите медицинска помощ да симуланти.

Премиерът Борисов настоя за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“, както и за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур, информират от партията. Диляна Иванова е била предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ.

Диляна Иванова е съобщила, че подава оставка веднага след настояването на Бойко Борисов. Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК до минути.

Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

От ГЕРБ предлагат на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова.

По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.