Шефът на КЕВР: Не работя за олигархията

Вдигат още цените на парното и тока през юни

Председателят на КЕВР Иван Иванов категорично отрече действията му да са в интерес на олигархията, каквито твърдения се появяват напоследък.

“Действията показват, че не работя за интересите на олигархията. Фактите показва точно обратното на това, което се твърди”, каза Иван Иванов в сутрешния блок на ТВ7. Председателят на КЕВР се възмути и от некоректния начин, по който се употребява понятието “бизнес” в исканията и коментарите за цените на тока през новия регулаторен период. По думите на Иван Иванов, че когато се говори общо за бизнес, това като понятие не участва никъде в европейските директиви и е абсолютно некоректно това, че някои хора искат под думата „бизнес” да вкарат абсолютно всичко, включително търговски кантори, хотелски комплекси т.н. Иванов поясни, че съгласно европейските директиви облекчение върху добавката “Задължение към обществото” могат да получат само енергоемките производства и то единствено за частта от добавката, касаеща т. н. “зелена енергия”.

„Това не е бизнесът, а една част от него, именно индустрията”, уточни Иванов. – „Второ трябва да бъде индустриално производство и на трето място да е енергоемко, което означава в цената на продукта, който произвежда едно предприятие поне 10% от цената да се формира от цената на вложената електроенергия”, поясни председателят на КЕВР.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.