Шефът на “Гранична полиция” Захарин Пенов подаде оставка

Бъчварова изригна: Аз управлявам МВР, спрете да ни ползвате като боксова круша

Началникът на ГД “Гранична полиция” Захарин Пенов е подал оставка, заради инцидента с преобърналия се камион, при който загина един и бяха ранени повечето от пътуващите в него 15 полицаи. Новината бе потвърдена от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, който днес има среща със синдикалните организации в МВР, а после даде брифинг. Вучков даде висока оценка за работата на Захарин Пенов. Според министъра трябва да се премине към нова форма на охрана на границата с Турция, тъй като в сегашния вариант “това е не просто военно учение, а една наподобяваща военна операция, стоварила се изцяло върху МВР”.

По думите на министър Вучков, ръководството на МВР е единодушно, че операцията, която се провежда на границата и като форма, и съдържание е изчерпана и вече са предложили на правителството нова форма за овладяване на този миграционен натиск, тъй като МВР самичко не може да се справи с това предизвикателство.

“Основният извод, който постигаме е, че командироването на полицаи генерира големи проблеми и е нужно поетапно да прекратим командироването на полицаите на границата, като бъдат назначени още 700 служители на Гранична полиция и се изгради преградно съоръжение от 131 км и 110 км нова пътища”, изтъкна министър Вучков. Според него Министерство на отбраната се намира в пълна изолация по овладяването на миграционния натиск, а МВР върши и плаща абсолютно всичко.

Аз съм “за” изтеглянето на служителите на МВР от границата с Турция към вътрешността на страната и изграждането на спиращи съоръжения. Това каза на брифинга в Министерство на вътрешните работи председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов, предаде агенция “Фокус”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.