Шефът на Фонда за лечение на деца уволнен със задна дата

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров е освобед от поста си в понеделник. Самият Александров съобщи в студиото на bTv, че е научил за уволнението си вчера, когато представител на Министерство на здравеопазването му е връчил заповедта с дата 30 септември.

До 7 октомври бях директор и подписвах документи, обясни Павел Александров. Той увери, че документите, които е разписал през последната седмица остават валидни, тъй като заповедта за уволнението му влиза в сила от деня, когато е подписана от него.

В заповедта не са посочени аргументи за кадровото решение. Вече бившият директор си спомни, че по времето на служебното правителство до здравния министър проф. Николай Петров е бил изпратен доклад, съдържащ критики към работата на Александров.

„На този доклад съм отговорил в посочените срокове – той е леко тенденциозен. Едната забележка беше за атестация, която се прави веднъж на три години от министъра, а от назначението ми не бяха минали три години. Другото обвинение беше за конфликт на интереси. Участвам в една фирма с жена ми, декларирал съм я още с постъпването. Тя е с предмет на дейност застраховане, принудиха ме, аз прехвърлих дяловете на жена ми”, обясни Павел Александров в ефира на bTv.

Уволнението на директора на Фонда за лечение на деца в чужбина е тенденциозно и политическо, а не заради работата на фонда. Това заяви изпълнителният директор на Българския дарителски форум Красимира Величкова. Според нея, в момента Фондът е единствената работеща институция в Министерството на здравеопазването, но преди години е имало деца, които не са доживявали до лечение зад граница заради административно забавяне.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.