Шефът на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов подаде оставка

Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов е подал оставка, съобщи БНР. От Министерство на земеделието са потвърдили с уточнението, че Порожанов се оттегля по причини от личен характер без да му е искана оставката.

Порожанов оглави фонд "Земеделие" на 31 март 2011 г. Преди това беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков.

"Напомням на лидерите на тройната коалиция, че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции. Убеден съм, че след смяната на Порожанов като шеф на фонд "Земеделие", след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Порожанов бе вторият шеф на ДФ „Земеделие” след Светослав Симеонов, заменил на този пост скандалната и в известна степен незабравима Калина Илиева. Тя беше изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" в периода август 2009 г. – октомври 2010 г., след като спечели конкурс за тази длъжност, представяйки фалшива диплома за завършена магистърска степен от Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.