Шаренкова: Искаме оставка на цялото ръководство на БСП

Ние от област София искаме оставка на цялото Изпълнително бюро на БСП и насрочване на конгрес на партията. Това заяви по БНР Светлана Шаренкова, председател на форум “България – Русия”. В коментар на очакванията си за предстоящото днес заседание на Националния съвет на БСП Шаренкова каза, че това събиране на ръководството на социалистическата партия има за основна цел да даде анализ на поредните загубени избори и да начертае план за излизане от тази криза.
Шаренкова припомни, че миналата година по време на протестите, Станишев поиска вот на доверие, завършил с изводите, че трябва да се направят ясни критерии, по които се взимат решенията в партията, да се знае ясната отговорност на всеки един от ръководството.
Така и не стигнахме до изясняване и подборка на тези критерии – все не беше времето, все се случваше нещо в държавата, каза Светлана Шаренкова. Според нея настроението в страната е по-различно от това на “Позитано”, говори се за ясно контролиран вот в полза на ДПС.
Смятаме, че предложението за задължително гласуване е много опасно и няма да реши проблемите на БСП – ще се купуват цели избирателни комисии, коментира още Шаренкова. След което припомни думи на Станишев, който преди година казвал, че задължителен вот е дървено желязо. И допълни, че политическа отговорност се поема с оставки…
Само с една лидерска оставка нищо няма да се реши в БСП,, каза в същото предаване на БНР бившата депутатка от БСП Велислава Дърева. Тя прогнозира много бурна дискусия на заседанието на НС на БСП и изрази съмнение, че анализът няма да бъде такъв, какъвто трябва.
“Бях удивена да чуя, че били виновни министрите, защото били разглезени. Но ако 300 дни протести е разглезване! Било виновно правителството, защото избирателите не го били припознали като свое. Но пък правителството е изпълнило 85 на сто от програмата на БСП…”, изреди Дърева някои от противоречивите тези на Сергей Станишев.
Велислава Дърева обвини още БСП, че все мрънка и се жалва и като резултат хората вече не припознават своята защита в БСП. По думите й, хората, които бяха на площадите, казват че са десни, а техните очаквания са леви и БСП няма отговор на това.

По отношение оставката на лидера на партията, Дърева коментира: Само с една лидерска глава няма да се реши нищо. БСП толкова могъщо тръгна в дясна посока, че нейните избиратели не я разбират и не я припознават. Това е най-сериозното.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Изключително непочтена и нечистоплътна персона!Сменя партиите като носни кърпи, стига да има личен келепир. В началото на 90-те беше член на СДС, либералка, а сега се прави на социалистка. Явно няма никаква реална оценка за себе си и си е въобразила, че може да реди съдбините на Столетницата! Няма да стане. ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА ОТ ТАМ КАТО МРЪСНО КОТЕ С ЦЯЛАТА ПАСМИНА ХАМЕЛЕОНИ ОКОЛО НЕЯ. Години наред лъжеше в биографичните си справки и публични изяви, че е станала доктор на науките в Москва. След това в Уикипедия се изписа доктор по политология. И изведнъж в края на 2013 г. научаваме от вестника, който издава, че й е присъдена об­ра­зо­ва­тел­на­та и на­уч­на сте­пен „док­тор” в про­фе­си­о­нал­но нап­рав­ле­ние Об­щес­т­ве­ни ко­му­ни­ка­ции и ин­фор­ма­ци­он­ни на­у­ки по на­уч­на спе­ци­ал­ност „Ор­га­ни­за­ция и уп­рав­ле­ние из­вън сфе­ра­та на ма­те­ри­ал­но­то производство” в УНИБИТ. За неинформираните пояснявам – това е институт, създаден от МУЛТАЦИ, които присвоили си държавни пари, раздават докторски и професорски титли на килограм! АМАН ОТ ТАКИВА!

  2. Така или иначе, борбата за окончателно преодоляване на догматическата демокрация, формално-логическите “приложения” на материалистическата и особеност изисква във всички области на теорията и практиката на съвременното общество не нещо друго, а именно възстановяване на нейния истински дух, творческо приложение на нейните принципи като ръководство за откриване на специфичната диалектика на различните области от живота другари и другарки, дами и господа!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.