СГС върна управлението на “Белведере” и “Менада” на собствениците им

Софийският градски съд (СГС) върна управлението на “Белведере дистрибуция” и “Домейн Менада” на собствениците им, съобщи “Съдебни репортажи”. Проверка на “Правен свят” в деловодната система на СГС е показала, че наистина на 8 януари четвъртият съдия поел това дело (след отводите на трима от колегите му) – Валентин Бойкинов е отменил обезпечителната мярка, наложена от колегата му Румяна Ченалова на 28 ноември 2014 г., с която правото да управлява двете дружества и да се разпорежда с имуществото им бе поверено на временния синдик Панайот Велков,

Именно отнемането на правото да управляват компаниите провокира френския посланик Ксавие дьо Кабан публично да коментира делото за фалита и да обяви, че в българската съдебна система има “гнили ябълки”.

Също с определение от вчера Бойкинов отказва да отмени назначаването на временен синдик на “Белведере дистрибуция” и “Домейн Менада”.

Освен това той е оставил производството без движение и е дал срок на трима от кредиторите, поискали фалита на двете дружества да отстранят нередовности в молбите си за откриване на производството по несъстоятелност. “Тайм арх” ЕООД, “Агротехнолоджи” ЕООД и “Принцес кар” ЕООД имат една седмица, за да го направят, уточнява “Правен свят”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.