СГС решава дали да отмени заповедта за арест на Цв. Василев

Днес Софийски градски съд ще се произнесе по издадената прокурорска заповед за задържането под стража на банкера Цветан Василев. Международната заповед
е издадена в края на юли, но за нея прокуратурата съобщи на 12 август. На тази дата, в прессъобщение на прокуратурата бе обявено, че мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев още на 28 юли е с повдигнато обвинение за източването на 206 млн. лева от банката, като още същия ден е издадена Европейска заповед за арест, обявен е за издирване в Шенгенската информационна система и са предприети съответните действия за издирването му в системата на „Интерпол“.

В последните седмици български медии съобщиха, че Цветан Василев е в Сърбия. Преди дни, в материали на сръбски медии, които бяха препечатани у нас, се появи информация, че Василев е в сръбския град Парачин. Според публикациите банкерът е бил видян преди десет дни в града, където притежава завод за стъкла. Информацията беше потвърдена и от източници на “По света и у нас”, съобщи БНТ. Телевизията припомня завчерашното изявление на един от защитниците на Василев – Константин Симеонов – който потвърди, че пълномощното му е подписано в Белград и обяви, че банкерът ще се върне в България и ще сътрудничи на правосъдието, ако заповедта за ареста му бъде отменена.

Баскетболният треньор Тити Папазов, който е член на едно от сдруженията на вложители в КТБ, дори обяви, че лично ще докара Цветан Василев в България до 24 часа след отмяната на заповедта за задържането на банкера под стража.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.