СГС прекрати делото срещу Христо Бисеров

Софийският градски съд (СГС) е прекратил и върнал на прокуратурата делото срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров.

“Изложените в обвинителния акт обстоятелства са недостатъчни, за да очертаят в пълнота рамката на обвинението”, се посочва в разпореждането на съдебния състав, председателстван от Снежина Колева, съобщиха “Правен свят” и “Медиапул”, като се позовават на информация от СГС. Правният сайт допълва, че съдебното производство е прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Решението подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Делото срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и депутат от ДПС Христо Бисеров се връща в прокуратурата. Това съобщиха днес от Софийския градски съд. Преди близо месец обвинителният акт срещу Бисеров бе внесен в съда и се очакваше насрочване.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира от Брюксел, че наблюдаващият прокурор ще прецени дали да протестира разпореждането. По думите на Цацаров обаче каквито и да са указанията на съда, те ще бъдат изпълнени и това дело ще влезе в съда.

Според прокуратурата Христо Бисеров е извършил 3 умишлени престъпления – неплатени данъци в особено големи размери (близо 26 000 лева), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Преди седмица, по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), СГС запорира имущество за над 1,26 млн. лв. на Христо Бисеров и на доведения му син Ивайло Главинков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.