СГС постанови мярка “подписка” за двете счетоводителки на КТБ

Обвиненият в изнасилване екскмет призна, че е правил секс с ученичката

Софийският градски съд (СГС) постанови мярка за неотклонение “подписка” за заместник-главната счетоводителка на КТБ Борислава Кючукова и за бившата главна
счетоводителка на банката Мария Димова. Така Борислава Кючукова ще напусне следствения арест, където е от задържането си в средата на юни. Димова бе арестувана едновременно с изпълнителния директор на КТБ Орлин Русев, а по-късно бяха задържани Кючукова и главният касиер Маргарита Попова.
В мотивите към днешното си решение СГС посочва, че в доклад на квесторите в КТБ е описано, че не става дума за липса на средства от каса, а за договор между КТБ и “Бромак”. Освен това нямало опасност Кючукова и Димова да повлияят на свидетели или да укрият доказателства, тъй като от 14 август са с прекратени трудови правоотношения към КТБ.
Част от средствата в банката са били за политически проект, заяви в съдебната зала прокурорът Иван Гешев, но извън нея отказа да съобщи повече подробности. Прокурорът Гешев изтъкна обаче, че не е съгласен с решението на съда и ще го оспорва пред по-горната инстанция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.